donderdag, oktober 26, 2006

004-start

Gisteravond ben ik met 21 anderen begonnen aan de Oriëntatiecursus.
Ben heel enthousiast. Het is zó leuk om de hele avond bezig te zijn. Het is wel wat stil, maar dat zal nog wel veranderen.

We zijn in twee groepen verdeeld over twee docenten, Ans Verdijk (3D-specialist) en Helma Veugen (2D-specialist). Ik kwam in de groep van Helma. Veel jonge mensen (die mijn kinderen zouden kunnen zijn), maar ook wat minder jonge. Ans vertelde over de inhoud van de cursus. Je gaat ook een leeg boek (dummy) vullen met alles wat je geleerd en gedaan hebt. Dit wordt aan het eind beoordeeld. Je gaat presentaties houden, en aan het eind van het jaar (24 lessen) mogen we een kunstwerk maken in een 'eigen' ruimte in een gebouw dat toch wordt afgebroken. Dat lijkt op iets wat Bas ook gedaan heeft in Maastricht bij Autonome Kunst. We gaan naar de open dag van AKM en naar een museum. Het wordt nog druk.

Aan de slag... met het tekenen van structuren.
Allerlei herfstattributen lagen op de tafel. Pak de structuur en gebruik daarbij een hard en een zacht potlood. Ik begon (zeer gedetailleerd, zoals ik het liefste doe) met een hazelnootjesbuitenkant. Daarna bespraken we het werk, en gingen we aan de slag met contékrijt en houtskool op pakpapier. Vergroot (detail van) het herfstattribuut. Pak ook hier de structuur. Dat was nog niet zo gemakkelijk. En hoewel we elkaars werk niet mochten vergelijken, zag ik toch al veel wat mij aansprak.

Ben aan het nadenken over het beok dat ik wil gaan vullen. Ga ik het kopen? Ga ik het zelf maken? Kan ik mijn aantekeningen later inbinden? Neef Ronald eens vragen.

Geen opmerkingen: