maandag, november 11, 2013

777-Pluie-a-Paris


Met vriendin C. ben ik afgelopen zaterdag naar Parijs geweest. Gewoon met de bus een dagje op en neer. Helaas hebben ze slecht weer voorspeld. De reis verloopt voorspoedig en we arriveren rond één uur op de Place d'Opéra waar zoonlief op me wacht.
 

We lopen richting de Tuilerieën en het begint helaas te regenen.

 Bij Musée de l'Orangerie staat een wachtrij van twee (!) uur. In de regen. Ik wil heel graag de tentoonstelling van Frida Kahlo en haar man zien, maar als je maar een paar uurtjes hebt, is twee uur wachten geen optie.
Op de Pont des Arts zijn nieuwe relingen gemaakt waar de hangsloten van geliefden hangen. De originele Love-padlocks zijn 'gestolen' door een kunstenaar op 11 mei 2010
Zoonlief komt een Roemeens (?) meisje tegen die hem een gouden ring in de handen duwt. Hij mocht die hebben, begrijp ik. Maar dan vraagt ze geld.. Hij weet niet hoe snel hij de ring weer terug moet geven. Op diezelfde brug loopt er ook een jongen die dezelfde truc uithaalt met andere toeristen. Zonder succes, geloof ik.

Ook bij het Musée d'Orsay is het te druk. We duiken daarom maar een restaurantje in, waar het lekker droog is en warm. Op de menukaart staat zelfs 'hamburger van paardenvlees', maar ik kies een lichte salade en warme thee.

Via het Louvre (ook een heel lange rij) lopen we naar de Notre Dame (inderdaad, ook een lange rij). Inmiddels is het wel droog geworden. Alle overheidsgebouwen zijn versierd met vlaggen en er hangen bloemen bij herdenkingsborden. Maandag herdenken ze hier de Eerste wereldoorlog. Als we de Metro pakken, terug naar de Opéra, kunnen we gratis naar binnen. Ik heb dus nog steeds twee metro-ritjes te besteden. Wij nemen lijn 7 en zoonlief neemt afscheid. Als we weer boven de aarde komen is het al donker. We lopen nog wat en eten vegetarische lasagna (de rest was al allemaal op).


Daarna gaan we nog de etalages bekijken bij Lafayette, op elke hoek van de straat ruik je de gepofte kastanjes.
 
Uiteraard gaan we ook even naar de koepel kijken, met een grote kerstboom en rijdend speelgoed erom heen. Het blijft mooi, dit gebouw. Het is er warm en druk. En dan te bedenken dat de kersttijd nog moet komen. Om 19:00 u precies vertrekt de bus vanaf de Opéra. Alleen is er geen vaste standplaats. Ik sta op de trappen van het gebouw te kijken naar het verkeer. Het is er erg druk; er is éénrichtingsverkeer, daardoor MOET de bus hier langs. Het duurt even, maar dan zitten we weer warm op weg naar huis. Onderweg moet de bus nog even stoppen voor een technisch probleempje ...? Het is daarna wel opgelost. Om 01:00 zijn we weer bij onze opstapplaats en worden we opgehaald door onze mannen.
Gelukkig is de zondag rustig verlopen.

Geen opmerkingen: