woensdag, juni 15, 2016

1322-QuiltfestivalGroningen

do 9 juni: 
C. en ik vertrekken naar het noorden, (zonder zieke vriendin A.), naar het Quiltfestival in Noord-Groningen.
We hebben nog even tijd voordat G. zich bij ons voegt. Zij komt per trein, en we duiken nog even de stad in.

Groningen is écht een stad om nog eens op je gemak doorheen te gaan. Zeker als ook de zon schijnt! Wat zou ik hier veel kunnen tekenen! We logeren op de boerderij/camping de Lentemaheerd in Uithuizermeeden, waar we allerhartelijkst worden ontvangen en verzorgd. Die avond spelen we Rummikub in de ontbijtzaal. Het zijn steeds dezelfden die winnen!

vr 10 juni:
Met z'n vijven in een Nissan Micra: het kan! J. en man R. voegen zich bij ons. We beginnen in het Schathoes van de Menkemaborg en kijken dan rond in Uithuizen.


In de Jacobikerk, bij Jantje Kupers, die werkt met oud beddengoed, stond dit winkeltje, gemaakt in een oude houten naaimachine-kap.

In de Doopsgezinde Kerk (boven) was er een tentoonstelling van cursisten van Henny Zikken (hieronder twee maal).



Via Usquert reden we naar Rottum, maar daar was het te druk. Verder naar Kantens om de uitslag van de wedstrijd mee te maken. Ook wilden we netwerken met de organisatie. Dat is uiteindelijk gelukt. Daarna gingen we naar Rottum; het was genoeg voor deze dag.
Na de Chinees hebben we ook nog even gekeken naar het ringsteken met paard-en-wagen.

za 11 juni:
Eerst naar Uithuizermeeden, naar onze italiaanse mede-gasten, en naar Oosternieland waar mede-gast Britta Ankebauer met haar werk stond. Ik geef de voorkeur aan haar latere werken. Onze ronde ging verder naar Oldenzijl, naar o.a. Irina Voronina.


Deze Russische dame schildert eerst aquarellen en werkt deze uit in stof (hierboven).
De kerk in Oldenzijl wordt gerestaureerd (gasborings-aardbevingen)!
We gingen ook nog naar Eppenhuizen, Zandeweer, Breede en Warffum. Een druk programma, maar we waren op tijd klaar om helemaal naar het zuiden te rijden. 
C. heeft ons veilig thuisgebracht.

Geen opmerkingen: